Αφορολόγητες μέχρι τα 12.000 ευρώ οι αγροτικές επιδοτήσεις

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία την οποία έχει ήδη έτοιμη το υπουργείο Οικονομικών, για το αφορολόγητο των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών για το οικονομικό έτος 2014.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όπως ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη, οι αποζημιώσεις που έχουν πάρει οι αγρότες το 2014 θα είναι εντελώς αφορολόγητες, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητο το ποσό μέχρι 12.000 ευρώ.

Η ρύθμιση για τις επιδοτήσεις, όπως διευκρίνισε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θα καλύπτει σχεδόν το 90% των αγροτών, δηλαδή τη μικρή και μεσαία αγροτιά.

“Δεν μπορούν να βγουν τα σπασμένα από τους αγρότες”, τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το αφορολόγητό τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νάντιας Βαλαβάνη όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει και να δώσει την απάντησή της σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε αναπληρωτή υπουργό ο οποίος εμφανίζεται να έχει βγάλει στο εξωτερικό τον περασμένο Μάρτιο 80.000 ευρώ.

“Χρειάζεται άμεσα η κυβέρνηση να απαντήσει γιατί στέλνετε λάθος μήνυμα”, σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

“Συμφωνώ ότι χρειάζεται άμεσα απάντηση και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το δημοσίευμα. Θεωρώ ότι αυτοί που πρέπει να το κοιτάξουν θα το κοιτάξουν”, απάντησε χαρακτηριστικά η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

http://www.news.gr/