Ε.Φ.Ε.Ε. Νομού Ευβοίας – « Ό χ ι _ π α ρ ά τ α σ η »

Προς Υπουργείο Οικονομικών

Υπ όψη Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοινοποίηση:
1) Υφυπουργό κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
2) Αναπληρωτή Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Χατζάκη
3) ΠΟΦΕΕ – ΜΜΕ ΚΛΠ
4) TAXHEAVEN

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην δοθεί ούτε μία μέρα παράταση για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Θα πρέπει επιτέλους όλοι μας να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους λόγους για την μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων.

1) Με υπαιτιότητα των φορολογουμένων και των λογιστικών γραφείων το TAXIS άνοιξε με καθυστέρηση 48 ημερών ( 20/3 αντί 1/2 που προβλέπει ο φορολογικός Νόμος ).

2) Φταίνε οι φορολογούμενοι που δεν βοήθησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τις λοιπές κρατικές υπηρεσίες (ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΑΕΕ κλπ) προκειμένου να αποστείλουν εγκαίρως (μέχρι 28/3) τα ηλεκτρονικά αρχεία συντάξεων και παρακρατούμενων φόρων.

3) Οι φορολογούμενοι έχουν την ευθύνη για τα πολλά λάθη που διαπιστώθηκαν με βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων που δεν αποτυπώθηκαν σωστά λόγω λάθους ΑΦΜ και άλλων ελλείψεων των ηλεκτρονικών τους αρχείων αλλά και για τις συχνά μεγάλες διαφορές στα έσοδά τους από αναδρομικά, τόκους καταθέσεων κλπ.

4) Φταίνε τα λογιστικά γραφεία που δεν έπαιρναν καθημερινά τηλέφωνα στις δημόσιες υπηρεσίες για να τους θυμίσουν τις υποχρεώσεις τους και να τους υποδείξουν τα λάθη τους.

5) Φταίνε τα λογιστικά γραφεία που για μια εβδομάδα (από 7/6 έως 13/6) το TAXIS δεν λειτουργούσε καθόλου για την υποβολή δηλώσεων.

6) Τα λογιστικά γραφεία φέρουν ακεραία την ευθύνη για το ότι ακόμα δεν έχουν υποβάλλει τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος, παρότι έχει εκδοθεί η σχετική ΠΟΛ 1164/13-6-2014 για τον τρόπο εκκαθάρισής τους, με το πρόσχημα ότι περιμένουν να ανοίξει το TAXIS για την υποδοχή τροποποιητικών ΔΦΕ.

7) Οι λογιστές υπονομεύουν το έργο του Υπουργείου μη φροντίζοντας να στέλνουν δηλώσεις κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και επιμένουν να προσπαθούν να τις στείλουν άκουσον άκουσον είτε το πρωί 8.00 – 15.00 είτε το απόγευμα 17.00 – 22.00

8) Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα λογιστικά γραφεία δεν παρέμειναν ανοικτά καθ΄ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου και αρκούνταν τόσο οι λογιστές αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό να λειτουργούν μόνο 15 με 18 ώρες ημερησίως και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι ώρες αυτές μειώθηκαν κατά τις Κυριακές και τις αργίες με το αιτιολογικό ότι χρειάζονταν χρόνο για να ξεκουραστούν και να δουν τις οικογένειές τους.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά μόνο από όλα αυτά που έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα και εξακολουθούν να γίνονται , με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων.

Για τους λόγους αυτούς

ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 30/6.

Έτσι μόνο θα τιμωρηθούν οι φταίχτες. Τα δύο εκατομμύρια και πλέον των φορολογουμένων θα πληρώσουν τα πρόστιμα των εκπροθέσμων δηλώσεων και όλοι οι λογιστές μαζί και το προσωπικό των γραφείων τους θα αναγκαστούν στο μέλλον να δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να βγάλουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που τους έχουν φορτωθεί.

Μόνο έτσι θα αντιληφθούμε επιτέλους ότι μόνο το κράτος και οι λειτουργοί του έχουν το δικαίωμα να είναι ασυνεπείς ατιμωρητί….

Χαλκίδα 25 Ιουνίου 2014

Για Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ

Ο Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ

Πηγή www.taxheaven.gr