Πιθανότατα ΔΕΝ θα υπάρχει παράταση της υποβολής αρχικών ή τροποποιητικών Ε9 2011-2013 χωρίς πρόστιμα μετά την 19η Δεκεμβρίου

Σας κάνουμε γνωστό ότι την Παρασκευή 12/12/14 ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κ. Αβραάμ Πανίδης και εγώ ως ο Α Αντιπρόεδρος επισκεφτήκαμε την Δντρια της Δνσης Φορολογίας Κεφαλαίου κα ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΥ προκειμένου να της θέσουμε το αίτημα του Κλάδου για παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθωτικών Ε9 για τις χρήσεις 2011-2013 χωρίς πρόστιμο.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη και στο γραφείο της Γ.Γ.Δ.Ε. η οποία απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους.

Η κα Μ.ΜΕΝΟΥΝΟΥ άκουσε τις παρατηρήσεις μας, μας μίλησε με ειλικρίνεια και μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση πέραν της 19ης Δεκεμβρίουκαθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για την 01/01/2014 μέχρι 31/12/2014.

Όπως επισήμανε Λογιστές και Υπάλληλοι του Υπουργείου δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι 31/12.

Όμως τόσο η Πολιτική Ηγεσία όσο και η Τρόϊκα χρειάζονται τα «οριστικά» στοιχεία του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε τελικά.

Καθώς υπάρχει προθεσμία για την προσκόμιση δικαιολογητικών στην Δ.Ο.Υ. εάν η έκπτωση είναι πάνω από 300 € αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει και έκδοση εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ και τις πρώτες ημέρες του 2015.

Ως εκ τούτου οι Συνάδελφοι πρέπει να αξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους και να εστιάσουν κυρίως σε Ε9 που μειώνουν το ποσό του ΕΝΦΙΑ μέχρι και τις 19/12/14καθώς η αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα έχει μια μικρή προσαύξηση μικρότερη από το πρόστιμο.

Μην παρασυρθείτε από αιτήματα Συλλόγων Συναδέλφων και δεν αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο. Αφήστε την αναγκαία κατάθεση των δικαιολογητικών στην Δ.Ο.Υ. από 22/12 και μετά.

http://www.slkavalas.gr/