Τρίωρη διακοπή στο Taxisnet

Διακοπή της λειτουργίας του Taxisnet θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, την ίδια στιγμή που πάνω από 1,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διακοπή θα γίνει για λόγους συντήρησης της ιστοσελίδας, συνεπώς δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Φόρου Εισοδήματος Φ.Π. καθώς και οι λοιπές εφαρμογές TaxisNet.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζεται ότι εκκρεμούν ακόμα δηλώσεις περίπου 1,5 εκατ. φορολογουμένων που πρέπει να υποβληθούν έως τις 14 Ιουλίου, καθώς το υπουργείο δεν προτίθεται να δώσει νέα παράταση και τονίζει ότι οποιαδήποτε εκπρόθεσμη δήλωση θα επιφέρει πρόστιμα.


Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4,5 εκατ. δηλώσεις, εκ των οποίων 1,8 εκατ. είναι χρεωστικές, με το συνολικό πρόσθετο φόρο να ανέρχεται στα 2,345 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν όσοι λαμβάνουν χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται στα 1.250 ευρώ.

Ενδεικτικά, πριν δοθεί η παράταση για τις 14 Ιουλίου, ο ρυθμός υποβολής ήταν 180 με 190 χιλιάδες την ημέρα, ενώ μετά την παράταση έπεσε στις 105 χιλιάδες στην καλύτερη περίπτωση και στις 55 χιλιάδες στη χειρότερη.

http://www.newmoney.gr/