Στις 30 Ιουνίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Στις 30 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί από την ΓΓΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από ο υπουργείο Οικονομικών, η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων-ΕΝΦΙΑ. 
Μέχρι τότε θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν χρήση της «άτυπης» παράτασης που δόθηκε για να υποβάλουν Ε9 ή να διορθώσουν στοιχεία από παλαιότερες δηλώσεις τους, ώστε να εκδοθούν χωρίς λάθη τα εκκαθαριστικά τους.

Οι φορολογούμενοι θα πάρουν την «κρυάδα» στις πρώτες μερες του Ιουλίου, όταν δουν αναρτημένο στο taxisnet ο εκκαθαριστικό που θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, ταυτόχρονα με τον συμπληρωματικό φόρο εισοδήματος.



Παρότι η ηλεκτρονική εφαρμογή παραμένει προς το παρόν ανοικτή για διορθώσεις και υποβολές δηλώσεων, δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή η περίφημη τροπολογία για να μην πληρώσουν πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής όσοι καταθέτουν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ( Ε9) μετά τις 30 Μαΐου, οπότε επισήμως έληξε η προθεσμία.

 Το υπουργείο Οικονομικών πάντως είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με ειδική διάταξη, για να μην ενεργοποιηθεί το πρόστιμο 100 ευρώ που επιβάλλεται για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεως πληροφοριακού χαρακτήρα.
Η τροπολογία αυτή ενδέχεται να κατατεθεί σήμερα ή αύριο στη Βουλή, μαζί με την άλλη που ετοιμάζεται για να δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων Ε1 που θα λήγει τον Ιούλιο (με πιο πιθανές ημερομηνίες την 20η ή 25η του μηνός).

http://www.newmoney.gr/