ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κ. Θεοχάρη και αντιπροσωπείας του ΟΕΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Γ. Κυδωνάκη, τη Γενική Γραμματέα του ΟΕΕ κα Ευφρ. Καραγιάννη και το συνάδελφο Β. Καμπάνη.
Η συνάντηση προέκυψε μετά τη δημοσίευση της απαράδεκτης ΠΟΛ 1228/13.

Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό Γραμματέα να μας εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην έκδοσή της και μάλιστα για ένα θέμα που έχει λυθεί από το 2012. Γιατί, η μη αναγκαία επίδειξη της ταυτότητας θα ήταν πραγματικότητα μόνο με την ολοκλήρωση του μητρώου των νομίμων Λογιστών Φοροτεχνικών από το ΟΕΕ και τη διασύνδεσή του με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου.
Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο ότι το ΟΕΕ είναι έτοιμο για τη λειτουργική διασύνδεση. 
Η όποια καθυστέρηση είναι ευθύνη των Υπηρεσιών του Υπουργείου.
΄Αρα η μόχλευση ενός θέματος για το οποίο η καθυστέρηση και η επίλυσή του είναι έργο μόνο του Υπουργείου, μας προκαλεί προβληματισμό και μας οδηγεί σε σκέψεις, ότι συνδέεται και με τα ευρήματα από την διασταύρωση των δύο μητρώων (ΟΕΕ & TAXIS), γιατί είναι βέβαιο ότι κάποιοι έχουν ευθύνες γι΄ αυτά και κάποιοι άλλοι έχουν ενοχληθεί.

Επισημάναμε ότι η έκδοση τέτοιας ποιότητας εγκυκλίων το μόνο που προσφέρουν είναι η σύγχυση στο χώρο των Λογιστών Φοροτεχνικών και υποκρύπτει έντεχνα εχθρική στάση προς το ΟΕΕ, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά οι όποιες αδυναμίες και καθυστερήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου δεν πρέπει να οδηγούν τον Γενικό Γραμματέα σε υπογραφή εγκυκλίων που επαναφέρουν το φαύλο του καθεστώς «ότι δηλώσεις είσαι»…….

Ζητήσαμε από το Γενικό Γραμματέα να εκδώσει άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιο σχετική με το ζήτημα, ότι η επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας είναι αναγκαία, μέχρι τη λειτουργική διασύνδεση των Υπηρεσιών του Υπουργείου με το μητρώο του ΟΕΕ.

Συνάδελφοι,

Το ΟΕΕ πάλευε και παλεύει μ΄ όλα τα μέσα που διαθέτει για να επιφέρει την αναβάθμιση και νομιμότητα στον επαγγελματικό χώρο του Λογιστή Φοροτεχνικού, με παράλληλη απαλλαγή τους από αντιπαραγωγικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η ψηφιοποίηση του μητρώου, οι έλεγχοι για συμμετοχή στο μητρώο Λογιστή Φοροτεχνικού μόνο όσων διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενοχλεί μόνο τους πειρατές, τους αεριτζήδες και τους παράνομους.

Επισημαίνουμε σ΄ όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουμε σ΄ αυτή την κατεύθυνση, αντιπαλεύοντας τις όποιες αντιδράσεις και να αντιπαρατεθούμε με όσους προσπαθούν εν γνώσει τους ή μη να προβάλουν εμπόδια.

Οι Μεγάλοι Στόχοι μας είναι:

1. Της Πιστοποίησης
2. Του Κώδικα Δεοντολογίας
3. Της Δια Βίου Μάθησης
4. Της απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών
5. Η βήμα – βήμα αναβάθμιση του επαγγέλματος είναι στα χέρια των νομίμων Λογιστών Φοροτεχνικών και του ΟΕΕ
6. Της Ψηφιακής Υπογραφής


Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2013

Συναδελφικά
Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ


Γεώργιος Ι. Κυδωνάκης