Από τα γκισέ της εφορίας η επιστροφή φόρου

Πολλαπλή ταλαιπωρία για όσους έχουν την.. ατυχία να δικαιούνται επιστροφή φόρου!

Όσοι – κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες – δοκίμασαν την... τύχη τους και υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση και είχαν επιστροφή φόρου, είδαν στην οθόνη του υπολογιστή τους το μήνυμα ότι πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους, για... επαλήθευση. Δηλαδή, τους ζητείται να μαζέψουν όλα τα δικαιολογητικά τους – βεβαιώσεις αποδοχών, αποδείξεις, τιμολόγια, κλπ. -, και να τα προσκομίσουν στη ΔΟΥ της περιοχής τους ! Και, προσέξτε, ανεξαρτήτως ποσού επιστροφής. Ακόμα και για 100 και 150 ευρώ !

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Όσοι φορολογούμενοι πήγαν στην εφορία, διαπίστωσαν – με έκπληξή τους – πως η υπόθεσή τους δεν μπορούσε να προχωρήσει. Για ποιο λόγο ;
Γιατί "δεν έχουμε λάβει ακόμα τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών", είναι η αφοπλιστική – και δικαιολογημένη – απάντηση από τους εφοριακούς !

Τι σημαίνουν όλα αυτά ;

Ότι θα πρέπει να περιμένουν πολύ – ίσως και μήνες – για να εισπράξουν τα χρήματα, που δικαιούνται !

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ενώ, μέχρι πέρυσι, όσοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, έβλεπαν επί τόπου το ποσό, που έπρεπε να πληρώσουν ή να λάβουν, πλέον η εκκαθάριση της δήλωσης γίνεται μετά από δέκα με δεκαπέντε ημέρες!

(Πηγή: news.gr)