Πώς θα αξιοποιήσετε τις ικανότητες του λογιστή σας ;

Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση, κρύβεται ένας εξαιρετικός λογιστής. Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχουν και εκείνοι οι επιχειρηματίες που βλέπουν τους λογιστές τους δυστυχώς μόνο για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων και αισθάνονται άβολα να μιλήσουν ανοιχτά και ειλικρινά μαζί τους για τα οικονομικά και φορολογικά ζητήματα που τους απασχολούν.
 Όμως αυτό είναι λάθος. Απεναντίας, οι λογιστές και φοροτεχνικοί που εξειδικεύονται στα λογιστικά «θέματα επιχειρήσεων» μπορούν να χρησιμεύσουν σαν εργαλεία-κλειδιά στην ανάπτυξη και άνθιση μίας επιχείρησης.
 Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αναπτύξει μία υγιή σχέση επικοινωνίας με τον λογιστή του με την πρόθεση να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο για το μέλλον της επιχείρησης του.
Ας δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές όσον αφορά σε αυτό το σοβαρό θέμα:

Ο επιχειρηματίας μπορεί να αξιολογήσει το network των γνωριμιών του λογιστή του. Για παράδειγμα μπορεί ο λογιστής να είναι μέλος σε διεθνείς ενώσεις λογιστών και φοροτεχνικών.
 Με αυτό τον τρόπο μπορεί ο επιχειρηματίας να αρχίσεις να καλλιεργεί επαγγελματικούς δεσμούς και σχέσεις και με άλλες διεθνείς εταιρίες .
 Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε businessdeals, τη δημιουργία partnerships ή και στην πρόσβαση σε εξειδικευμένη λογιστική και φορολογική γνώση
Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να πληρώσει για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών.Θα πρέπει ο λογιστής που επιλέγει να είναι ένας από αυτούς από τους οποίους μπορεί ο επιχειρηματίας να μάθει. 
Ο λογιστής θα πρέπει να έχει γνώσεις εις βάθος και αναφορικά με το είδος της επιχείρησης που διαχειρίζεται και θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για τις διαρκείς νομοθετικές και φορολογικές εξελίξεις προκειμένου να προστατεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του πελάτη του
Ο επιχειρηματίας που θέλει να κάνει μία επένδυση ή να πάρει ένα δάνειο, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται στις σχετικές συναντήσεις και επικοινωνίες από τον έμπειρο και καταρτισμένο λογιστή του, ο οποίος θα τον προφυλάξει από κακοτοπιές.
 Ο λογιστής είναι σε θέση να τα υπολογίσει όλα με αριθμούς και να εκφράσει τεκμηριωμένα και αριθμητικά την όποια συμφωνία ή αντίρρησή του για το deal ή την επένδυση στα οποία σχεδιάζει να προβεί ο επιχειρηματίας-πελάτης του.

Τέλος, ενδείκνυται να γίνονται εβδομαδιαίες ή μηνιαίες συναντήσεις ανάμεσα στο λογιστή και τον επιχειρηματία προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλύονται τα τυχόν προβλήματα άμεσα και όχι να χρονίζουν και να σωρεύονται το ένα μετά το άλλο με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας κυκεώνας λαθών και εκκρεμοτήτων που με τη σειρά τους οδηγούν στο στρες και πολλές φορές στην απελπισία τον εκάστοτε επιχειρηματία.
 Αντιθέτως, καλή οργάνωση και ο προγραμματισμός συναντήσεων αποδεικνύονται πολύτιμα για την βιωσιμότητα μίας επιχείρησης. Και μην ξεχνάτε να είστε ειλικρινείς με τους λογιστές σας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να έχουν πλήρη εικόνα και να σας βοηθήσουν σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε.
 Για το λόγο αυτό η επιλογή ενός αξιόπιστου, εξειδικευμένου και καταρτισμένου λογιστή είναι καθοριστική σημασίας ¨κλειδί¨ επιτυχίας για τον εκάστοτε επιχειρηματία.
 http://www.news.gr/