Εναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων που διέπονται από το καθεστώς γνωστοποίησης του Ν. 4442/2016

Σας επισυνάπτουμε επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ, τη σχετική εγκύκλιο καθώς και το εγχειρίδιο χρήσης της Γεν. Γραμματείας Βιομηχανίας σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων που διέπονται από το καθεστώς γνωστοποίησης του Ν. 4442/2016.
Πιο συγκεκριμένα αφορά στις επιχειρήσεις:
-Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών
-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός Τουριστικών Καταλυμάτων
-Αυτόματοι πωλητές
-Παρασκευή και πώληση καφέ από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιιών, τα πρατήρια άρτου και τα καφεκοπτεία
-Πώληση τυποποιημένων τροφίμων
-Τουριστικά Καταλύματα και κολυμβητικές δεξαμενές
-Κολυμβητικές Δεξαμενές, εντός τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν υπό διαφορετικό φορέα
-Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής
Ευχαριστούμε,
Γραμματεία Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
(παρακάτω θα βρείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία σε μορφή υπερσυνδέσμου)




Συνημμένα
egkiklios_gia_tin_leitourgia_pliroforiakou_sistimatos_gnostopoiiseon_n_4442_2016.pdf
egxiridio_xrisis_1.pdf
36045.PDF

Διαφορά εισοδήματος και υπολογισμός του φόρου που προκύπτει από αυτήν (φορολογικό έτος 2016)

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΦΕ (Ν 4172/2013), η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού πραγματικού εισοδήματος, εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο του πραγματικού, προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα και φορολογείται σύμφωνα με τα ισχύοντα, κατά περίπτωση. Στην έννοια του τεκμαρτού εισοδήματος περιλαμβάνονται τόσο οι αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες (όπως προβλέπονται στο άρθρο 31), όσο και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (όπως προβλέπονται στο άρθρο 32).
Ως προς το πραγματικό εισόδημα, εκτός από τα εισοδήματα του τρέχοντος φορολογικού έτους που αναγράφονται στην δήλωση, η Φορολογική Διοίκηση οφείλει να λάβει υπόψη της και τα χρηματικά ποσά που αναλύονται στην παρ. 2 του άρθρου 34 (δηλ. απαλλασσόμενα του φόρου εισοδήματα, αυτοτελώς φορολογούμενα, ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, ληφθέντα δάνεια ή γονικές παροχές, ανάλωση κεφαλαίου που έχει σχηματισθεί κατά τα προηγούμενα φορολογικά έτη κ.λπ.).